Search This Blog

Aksara

MAAF, ISI BLOG SEDANG DALAM PENYESUAIAN

TANPA MENUTUP LINK YANG TERSEDIA,
SAYA BERITAHUKAN BAHWA ISI BLOG SEDANG DIMUTAHIRKAN
SEHUBUNGAN DENGAN VERSI SUNDANESE UNICODE TERBARU

( BERLAKU SELAMA PENGUMUMAN INI TIDAK DIHAPUS )


FONTA AKSARA SUNDA - TRUE TYPE FONT ( .TTF )


( https://app.box.com/s/nh4nam224u07gwizbodq )


( https://app.box.com/s/jtmgb3fhsc3pxzv1xqf6 )


( https://app.box.com/s/6c7u403c2880v9kor01y )


( https://app.box.com/s/8xtqqvzk0rg0mo54qm6x )


( https://app.box.com/s/ny8el8p2jaifm9l4ueb9 )



HAPUNTEN ANU KASUHUN
AKSARA TTF ( true type font ) ANU KAMARI PARANTOS DIPIDANGKEUN
MASIH KENEH SEUEUR KAKIRANGAN ( ERROR/BUG )

Alhamdulillah ku bantosan PANYARUNGSUM sinareng KOREKSI ti Kang Ilham Nurwansah 
 ( manuskripsunda.com ),   kiwari parantos dilereskeun.

sanaos kitu Simkuring masih  meryogikeun Sarungsum, Koreksi, Usul atanapi Kritik ti baraya lianna, supados naon anu dipidangkeun tiasa nedunan naon anu dipiharep ku sadayana sinareng aya manfaatna
( Utamina anu meryogikeun variasi font kangge kaperyogian Rekawanda Grafic )

haturnuhun,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

( https://app.box.com/s/h1atye9rh4q9569jr5t4 )


( https://app.box.com/s/6gggx1ba205tnagmeg80 )


( https://app.box.com/s/d1m26w5qkil3oekgw4ga )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

( https://app.box.com/s/cev3u9m3q5tas4n1gl31 )


( https://app.box.com/s/olbl62lkmwykq4o1916n )


( https://app.box.com/s/7w5c4wf9b1g6lo7xmij0 )


( https://app.box.com/s/o5tcsfjudz1hqn2s9d1n )


( https://app.box.com/s/g3q39snqbyyzbmfimxn6 )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wingding muatan lokal

 
( https://app.box.com/s/whpuqzfs8wv172nniowy )


DOWNLOAD > SAWALA - SUNDA .TTF
( https://app.box.com/s/iokivxgeta1s5gkm0l6x )


( https://app.box.com/s/yh8kylg8p2fck7sw6wlq )


( https://app.box.com/s/gc7jw81ew7fs6reyyrog )


16 comments:

  1. sampurasun..hatur nuhun sateuacanna. abdi kantos di pasihan ieu blog ti kang ilham nurwansah, gaduh maksad nyungkeun widi ti akang admin nganggo ieu font pikeun desain grapis aksara sunda. hatur nuhun. ( 28984392 - 085352450450 - @clothingKOMA )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rampes, Kang Muh. Punten nembe tiasa diwaler, akunna nuju rada hare'eng. Hatur nuhun kersa rurumpaheun sindang. :) Saperkawis font di blog ieu, manawi bahan katampi, wilujeng ngunduh sapuratina, saaya-aya. ( Saleresna mah aya keneh sababaraha versi Akasara anu teu acan sempet kaunjal ku sim kuring, sugan kapayunna saba'da rineh tur teu hare'eng deui ).

      Delete
  2. hatur nuhun kang... reueus pisan ningalna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haturan kang Harry, nuhun parantos kersa rurumpaheun sindang.
      btw, kabita oge ku web kang Harry, anu reunceum tur hegar... :)

      Delete
  3. he.. he.. sae pisan ... ieu blog, ngabudaya keun basa sunda abdi oge urang sunda asli ti bogor tea ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haturan kang klonr, nuhun parantos kersa sindang...

      Delete
  4. Tah, tos nambihan deui gning ayeuna mah wanda font aksara Sunda. Sip lah kang Wates, reueus pisan kana kreatifitasna. Mugi tetep sumanget dina ngadamel karya-karya anu langkung inovatif deui. Mugi kauninga website abdi ngalih kana www.kairaga.com. Neda dipanglereskeun we tutumbu (link) kana web abdi. Hatur nuhun sateuacanna. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhun, Kang Ilham. aya sawatara kakaren anu nembe tiasa ka unjal... :)
      Mung, sementawis ayeuna mah, ieu teh nuju nyobian ngararancang Font Umum ( http://www.fontspace.com/wates-awal - http://www.dafont.com/wates-awal.d5653 ) anu Mugi kapayuna bade dilengkepan ku karakter/glyph Aksara Sunda. Margi geningan danget ieu masih keneh rada sesah milari Font Umum anu ngawengku kana Karakter Aksara Sunda ( unicode ).
      Susuganan engkena, kahaja - teu kahaja, Karakter Aksara Sunda kacutat tur kabireungeuh ku sawatara masyarakat typografi bangsa2 deungeun. Janten Aksara Sunda teu sawates 'Jago Kandang' :)
      Saperkawis Tutumbu anu kasebat di luhur. Insyaalloh bade dilelempeng deui. Hatur nuhun Kana Perhatosannana.
      _/ \_ yaktos - baktos - sapagodos...

      Delete
  5. Akang widi ngange aksara sunda ieu..abdi nuju diajar maca & nyerat sunda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haturan, Kang. wilujeng ngaropea... :)

      Delete
  6. Kang dupi di dieu nyayogikeun pengaturan kange keyboard aksara sunda...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hapunten, Kang. sim kuring teu acan nyayogikeun Software / Driver Khusus kangge Keyboard Aksara Sunda.
      Kumargi Font anu dipidangkeun di luhur masih keneh ngangge system Aksara Latin, janten teu kedah ngangge pengaturan/penyesuaian keyboard. Cekap ku ngapalkeun posisi Aksara nu di maksad sareng milih Font anu bade digunakeun.
      tapi langkung ti payun, font anu bade digunakeun ( *.ttf ) kedah di copy-pastekeun kana folder " C:\windows\fonts ".
      Saupami ngagunakeun Font Sunda-Unicode, nembe diperyogikeun software/driver khusus.

      NB: Kangge referensi KeyMap / posisi Aksara Sunda-Latin dina Keyboard Standart mangga tingal wae di halaman Wacana ( http://1.bp.blogspot.com/-2OKmVLO9dFU/U2Ea1g2TjJI/AAAAAAAAARU/HZc0wGB6CbY/s1600/KEYBOARD+SUNDA.jpg ) atanapi unduh printout Keyboard Sunda ( https://app.box.com/s/q1o4kzvbnf3uwnc1oa2e ).
      kangge tambihan informasi, tiasa dilajeng ngadongkapan ( http://www.kairaga.com/font-sunda/panduan-pemasangan ) kalih nyungkeun bongbolongan ti pangersa senior nu ngageugeuh didinya :)

      Delete
  7. ieu Mh kanggo PC apa android kang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanggo PC, margi ngetikna ku keyboard biasa tanpa driver khusus sareng teu tiasa ngangge DIY layout Keypad Android. Aksara Sunda (plus Jawa) kangge Android mah angge wae PradaSunawa.TTF

      Delete
  8. sae pisan mang! sae! hatur nuhun tos kersa nyadiakeun waktosna kanggo ngadamelan aksara" janten digital, bangga pisan ningalna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haturnuhun kang Ihsan! bagean abdi ngadamelan aksara digitalna, tah bagean kang Ihsan pikeun nyebarkeunnana. bral ah, urang sunda, urang ramekeun urang euyeubkeun. :D

      Delete